Neonkylttien historia on kerrottu

Neonkyltit ja -valaistus on mielenkiintoinen tarina niistä, jotka tekivät töitä tehdäkseen siitä mitä se on nykyään. Tämä olemassa oleva historia on järkevä kadun miehelle ja henkilölle, joka haluaa vain omistaa valokyltin.

Kaikki alkoi tiedemiehestä Jean Felix Picardista, joka havaitsi heikosti hehkuvan putken sisällä käyttäessään elohopeabarometriä 25. toukokuuta 1676. Tämä oli Neonin löytö. Se oli valon havainnointia siellä, missä kukaan ei ollut ollut ilman selvää syytä. Tämä tapahtuma herätti tiedeyhteisön tutkimaan tarkemmin, miksi ja miksi tämä löytö, joka myöhemmin paljasti neonkaasun. 234 vuotta myöhemmin, vuonna 1910, ensimmäinen neonkaasutäytteinen lamppu esiteltiin yleisölle.

Vuonna 1750 Benjamin Franklin suoritti tutkimusta sähköstä ja myi aarteensa maksaakseen työstään. Ben muistetaan parhaiten leijansa lentäjästä, jossa luurankoavain on kiinnitetty naruun noin 4 metrin päässä leijasta. Koska hän lensi leijaa sademyrskyssä, se nousi korkealle salaman täyttämälle taivaalle. Benjamin piti leijaa, kunnes salama iski tarpeeksi lähelle sytyttääkseen hänet ja varmisti, että salama on sähköinen voima. Hän kertoi käyttäneensä varotoimenpiteitä saappaiden jalan ja Woodin päällä seisomisen suhteen, ja silloinkin se sai käsivarsien karvat nousemaan ylös ja hänen sormensa kihelmöimään. Paikallisten uutislehtien mukaan salama iski kolme miestä samassa myrskyssä.

Bill Gilbert tutki tätä ilmiötä huolellisesti ja loi sanat sähkö ja sähkö, jotka ilmestyivät ensimmäisen kerran painettuna Tom Brownen uutiskirjeeseen vuonna 1646. Vuonna 1898 kaksi kemistiä, Ramsay ja Travers, löysivät neonin. Nämä kaverit epäilivät, että inerttien kaasujen perheestä puuttui elementti, joka oikeuttaa vakavan tutkimuksen. Nestemäisen ilman jakotislaus tuotti rikkaan seoksen, heliumkaasun ja toisen kaasun, jolle he nimesivät neoniksi.

Georges Claude oli ensimmäinen henkilö, joka kohdistai sähköpurkauksen suljettuun neonkaasuputkeen lampun luomiseksi. Hän esitteli ensimmäisen neonlampun yleisölle 11. joulukuuta 1910 Pariisissa. Hän keksi neonvalon ja neonputket, joista voitiin muotoilla kirjaimia ja kuvia, joista tuli nopeasti valokylttiteollisuus, mikä muutti radikaalisti mainontaliiketoimintaa, jolloin neonkyltti teki hänestä rikkaan miehen.

Eniten neonkaasua käytetään mainoskyltteissä. Neonvalot sisältävät muita kaasuja ja fosforeja, jotka tuottavat erilaisia ​​värejä neonin oranssinpunaiseen väriin. Neonhehkulamppuja käytetään korkeajännitepiirien indikaattoreina, jokainen plasma-TV:n ruudun pikseli on neonlamppu, helium/neon-yhdistelmää käytetään helium-neonlaserien valmistukseen. Nestemäinen neonkaasu on kryogeeninen kylmäaine. Neonkaasu on erittäin inerttiä eikä muodosta tunnettuja yhdisteitä.

Neonkylttien historia on nyt taiteen ja grafiikan maailmassa toisen artikkelin aihe.

Kirjailija: Art V Smith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *